Meteen naar de inhoud

MovingMedia

Cyber risico’s

  Helaas worden we steeds vaker geconfronteerd met de gevolgen van de verschillende Crypto Locker ‘virussen’ en andere Cyber aanvallen.

  In toenemende mate worden hierbij specifiek ook bedrijven en organisaties het doelwit, zeker ook vanwege de economische schade (en bij Ransomware dus een hoger potentieel losgeld)
  Bedrijven zoals de koeriersdienst TNT, medicijn fabrikant MSD en advocatenkantoor DLA Piper hebben dit helaas aan den lijve moeten ondervinden.

  Een 100% beveiliging hiertegen is zeer complex, maar er zijn uiteraard wel maatregelen te nemen om de risico’s te beperken.

  Hoe wordt je slachtoffer van Phising of Ransomware ?

  Op de website van de politie staat hierover een heldere uitleg.
  Besmetting van je computer gebeurt vaak door het openen van een e-mail bijlage, maar kan ook gebeuren bij het bezoeken van een webpagina, en zit soms verstopt in een getoonde advertentie. Helaas hoef je er vaak niet eens op te klikken om besmet te raken.

  Met enige regelmaat zien wij ook computers waarop, naast de zakelijke (gecontroleerde) e-mail, ook een privé software & mailaccounts worden gebruikt, met alle zakelijke risico’s die daarbij kunnen ontstaan.

  In veel gevallen wordt onze hulp ingeroepen als het (helaas) al te laat is en kost het herstellen van de schade behoorlijk veel tijd.

  Wat kun je zelf doen ?

  Ook hierover geeft de politie een helder advies, waar wij volledig achter staan :

  1. Installeer regelmatig software updates van uw programma’s en besturingssoftware.
  2. Installeer ‘Antivirus’ software (of liever : endpoint protection) en controleer dit regelmatig.
  3. Zorg voor automatische back-ups van uw bestanden, liefst op een andere locatie* en controleer dit regelmatig.

  * Veel klanten gebruiken inmiddels verschillende cloud-diensten waarbij bestanden (automatisch) op meerdere locaties worden opgeslagen.
  Helaas biedt dit onvoldoende bescherming tegen Ransomware en moderne Cyberaanvallen.

  Wat kunnen wij voor je doen ?

  Om u te helpen bij het beveiligen van uw computers en het netwerk heeft MovingMedia twee specifieke diensten :

  1. Stardisk back-up service : een automatische back-up van je computer of laptop op onze Stardisk server waarop al je bestanden middels een sterke encryptie veilig worden opgeslagen. Dagelijks wordt je hiervan via e-mail op de hoogte gehouden en kunnen wij assisteren bij vragen en/of problemen.
  2. Specifiek tegen Ransomware, Phising en Virus aanvallen heeft MovingMedia de dienst bSecure ontwikkeld, waarbij er beveiligingssoftware op je computer wordt geïnstalleerd en onze medewerkers de meldingen hiervan op dagelijkse basis controleren en adviseren als er actie moet worden ondernomen.

  In het bijgesloten PDF document vind je hierover alle informatie.