Wij De Techniek,
U De Inhoud

MovingMedia faciliteert in slimme technische oplossingen voor live-streamingdiensten, videoproducties & media-archivering.

Broadcasting

Live streaming
MovingMedia biedt uitgebreide technische diensten voor broadcasting, waaronder het faciliteren van live streaming. Met onze expertise en geavanceerde technologieën zorgen we voor een naadloze en betrouwbare live streamervaring. We leveren hoogwaardige apparatuur, zoals camera’s, encoders en servers, en implementeren robuuste netwerkinfrastructuur om een stabiele en kwalitatieve live streaming te waarborgen. Onze technische professionals zorgen voor de juiste configuratie, monitoring en ondersteuning tijdens het gehele live streaming proces, zodat onze klanten zich kunnen concentreren op het bereiken van hun publiek met boeiende live content.
Video productie
MovingMedia biedt een breed scala aan diensten op het gebied van video productie, technische ondersteuning en maatoplossingen. Ons deskundige team begeleidt klanten gedurende het hele proces, van conceptontwikkeling tot postproductie, en zorgt voor hoogwaardige resultaten. We leveren geavanceerde apparatuur en bieden on-site technische ondersteuning om ervoor te zorgen dat opnames soepel verlopen. Bovendien leveren we op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van onze klanten, met aangepaste workflows, integraties en technische configuraties. Met onze flexibiliteit en expertise streven we ernaar om elke video productie tot een succes te maken, waarbij we de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid waarborgen.
Media archivering
MovingMedia begrijpt het belang van digitale archivering en biedt gespecialiseerde oplossingen op dit gebied. We helpen onze klanten bij het organiseren, beheren en veilig archiveren van hun digitale mediabestanden op de lange termijn. Met geavanceerde tools en strategieën zorgen we voor een gestructureerde en duurzame archivering, waarbij we rekening houden met de juiste metadatering en beschermende maatregelen. Onze op maat gemaakte digitale archiveringsoplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften en vereisten van onze klanten, zodat hun waardevolle media gemakkelijk toegankelijk blijft en de integriteit ervan behouden blijft voor toekomstig gebruik.

"Directe koppeling naar ons collectiemanagementsysteem"

“MovingMedia heeft voor Het Scheepvaartmuseum een beeldbank geïmplementeerd, als aparte omgeving voor al onze media assets. De directe koppeling naar ons collectiemanagementsysteem zorgt ervoor dat de media nog steeds zichtbaar zijn voor gebruikers in Axiell, maar nu direct uit de beeldbank komen. Dit heeft de snelheid van Axiell verbeterd en maakt het beheren en delen van verschillende versies van onze media assets intern en extern veel gemakkelijker.

Voor onderzoeksdoeleinden zijn direct hoge resolutie afbeeldingen beschikbaar. Bovendien is het zoeken in de beeldbank nu veel eenvoudiger op basis van de thumbnail, waardoor we sneller kunnen vinden wat we zoeken.”

Sanna Snellaars

projectleider digitale collectie bij Het Scheepvaartmuseum